Baby Botoks Nasıl Yapılır?

Baby Botoks Nasıl Yapılır?

Op. Dr. Elif Seda Keskin; botoks dendiğinde akla hemen donuk bir yüz ifadesi yada rahatsız edici mimiksiz yüzler gelmektedir. Düşünüldüğünde botoks uygulamalarının ilk çıktığı zamanlarda yani yıllar önce yapılan ilk uygulamalarda botoks dozunun çok yüksek seviyelerde verilmesi yada fazla donuk yüz ifadesi hedeflenmesi belki bu sonuçlara yol açmış olabilir.

Bu da insanların zihinlerinde botoks uygulamasının doğallıktan oldukça uzak , anormal yüz ifadelerine sebep olan bir uygulama olarak kalmasına sebep olmuştur.

Oysa zamanımızda botoks uygulamaları oldukça değişmiştir. Doz ayarlamaları çok daha hassas yöntemlerle yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca botoks uygulamalarının , bloklanacak kasları anatomik olarak iyi bilen doktorlar tarafından yapılmasıyla , tüm yüz ifadesi değişmeden doğal bir estetik görünüm elde edilebilmektedir.

Botoks uygulama çeşitleri

Botoks uygulaması artık uygulama pratiğinin artmasıyla çok çeşitlenmiştir. Yüz estetiği haricinde diş sıkması tedavisi ya da el ayak ve koltuk altı terleme tedavisinin yanında yüze parlaklık verme , sivilce tedavisi yada hiç mimik engellemeden ince kırışıklık tedavisinde de kullanılır olmuştur.

Baby botoks nedir?

Baby botoks aslında adı gibi bebeksi dokunuşlu bir botoks uygulama çeşididir. Yüzde mimikleri yok etmeden , bazen gerekli durumlarda mimiklerde hafif azaltılmaya gidilerek , yüzdeki ince kırışıklıkları açma yöntemidir.

Bu uygulamada esas amaç , mimik hareketlerine engel olmayarak tamamen doğal bir görünüm oluşturmaktır. Bu uygulama gerek uygulanacak alanların değiştirilmesi gerekse de dozajın klasik botokstan farklı ayarlanması ile yapılır.

Baby botoks nerelere uygulanabilir?

Baby botoks alın , kaz ayakları ve kızma çizgilerine uygulanabilir. Ancak unutulmamalıdır ki baby botoks bu bölgelerde oluşan kırışıklıklarda doğal bir hafifleme sağlar. Daha parlak daha fresh bir görünüm sağlar.

Ancak mimik hareketlerini bloklamayacağı için yüzde yüz kırışıklık açılması hedeflenmez. Eğer ki hedef tamamen kırışıklık açılması ya da hareketsiz mermer görünüşlü bir alın ise klasik botoks yöntemini tercih etmek daha doğru olur.

Kimler baby botoksu tercih etmelidir?

Yüzün üst üçte birlik bölümünde ince kırışıklıkları olup bunların hafiflemesini arzulayan , ancak hiç bir mimik kaybı istemeyen , tamamen doğal sonuçlar hedefleyen kişiler baby botoksu tercih edebilirler. Baby botoks son zamanlarda özelikle tiyatro veya sinema , dizi oyuncuları gibi sanatçılar arasında oldukça popüler bir uygulama olmuştur.

Mimik hareketleri bilhassa oyuncuların kendilerini ifade etmede oldukça önemlidir ve donuk bir ifadeyle oyunculuk çok fazla bağdaşmaz. Bu sebeple de baby botoks son derece doğal sonuçlarla kurtarıcı olmuştur.

Baby botoks ve klasik botoksun birbirinden farkı nedir?

Baby botoks ve klasik botoksun birbirinden en önemli farkı sonuçları ve kalıcık zamanlarıdır. Baby botoks uygulamasında kaslarda tam bir bloklanma gerçekleştirilmediği için uygulama klasik botoksa göre ortalama 1 ay önce geri döner yani daha sık yenilenmesi gerekir.

Her iki uygulamanın sonuçları da benzer zamanlarda yani ortalama olarak 3 ila 10 . günler arası ortaya çıkar. Yüze gençlik ve tazelik verirken her iki uygulama sonrasında da alında aydınlanma ve parlaklık meydana gelir. Klasik botoksta mimikler bloklandığı için daha fazla alın hareketleri kısıtlanmıştır. Baby botoksta herhangi bir hareket kısıtlılığı görülmez.

Ancak bunun yanında klasik botoksta gençleşme daha fazladır. Alın germe efekti , bella eyes badem göz efekti ve kaş kaldırma efektleri klasik botoksta çok daha belirgindir. Yani baby botoks çok daha doğal bir görünüm sağlarken , klasik botoks daha kuvvetli sonuçlar sergiler. Bu sebeple de kişinin botoks öncesi hedefi çok iyi tartılıp düşünülmeli ve buna göre bir karar verilmelidir.

Baby botoks kalıcı mıdır?

Botoks uygulamalarının hiçbiri kalıcı değildir. Her botoks uygulaması tekrar gerektirmektedir. Botoks uygulamalarında , bundan birkaç sene önce , ilaç prospektüslerinde , 6 ayda 1 kez yenilenme önerisi bulunurken , yeni ürünlerde bu uygulama zamanı prospektüs bilgisi olarak 4 ayda 1 keze düşürülmüştür. Yani ilaç kuvveti azaltılmıştır. Bu da aslında sonuçların klasik botoks ile de artık son derece doğal olmasını sağlamıştır.

Kliniğimizde botoks uygulamaları için kalıcılık şöyle özetlenmektedir. 3. ay sonrası botoks etkisi yavaşça bozulmaya başlar ancak genel olarak 5. aya kadar etkileri devam eder. 5 ila 6 ayda bir kez yenileme önerilir.

Tabii burda genetik özellikler , metabolizma hızı ve günlük rutinlerin etkisi de çok önemlidir. Bazı hastalarda botoks kalıcılık süresi 3 aya kadar düşerken bazı hastalarda 9 ay , 1 yıla kadar uzayabilir. Bu tarz durumlarla nadiren karşılaşılır.

Botoks neden tutmaz? Botoks yaptırdım tutmadı neden?

Botoksa hastalar çok nadiren cevap vermeyebilir. Bu durumun iki sebebi olabilir. Bir tanesi kişinin doğuştan botulinum toksinine direnci olmasıdır. Bu tarz durumlarda botoksu tekrarlamanın bir faydası yoktur. Kişide botoksa karşı bağışıklık var demektir.

Bazı yine nadir durumlarda ilaç kaynaklı olabilir. Botulinum toksini soğuk zincir ile gelen bir ilaçtır , ve taşıma koşullarında bir aksaklık olur ise bu zincir kırılır ve botoks etkisiz hale gelebilir. Bu tarz durumlarda ilaç serisi yenilenerek hastanın uygulaması 15 gün sonra tamamen yenilenebilir.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Elektronik Sigaradan Çıkan Duman Mı Buhar Mı?

Elektronik Sigaradan Çıkan Duman Mı Buhar Mı?

Bursa Spa Nerede Var?

Bursa Spa Nerede Var?

Kellik Tedavisine Etkili Çözüm Oscar Hair’de: Protez Saç

Kellik Tedavisine Etkili Çözüm Oscar Hair’de: Protez Saç

Diş Eti Hastalıklarına Kesin Çözüm

Diş Eti Hastalıklarına Kesin Çözüm

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir