Jinekomasti Nedir Ve Nasıl Ortaya Çıkar?

Jinekomasti Nedir Ve Nasıl Ortaya Çıkar?

Erkeklerde görülen aşırı meme büyüme sendromu olarak adlandırılmakta olan jinekomasti , estetik operasyonları ile çözülebilmektedir. Herhangi bir şekilde sağlığı ciddi açıdan tehdit etmemekle birlikte jinekomasti kişi üzerinde psikolojik birtakım sorunların oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Uzman hekimler tarafından yapılacak kontroller, tedavi sürecinin ilk aşamasını oluşturacaktır. Sorunlar saptanıp, meme dokusundaki fazlalıklar alınacaktır.

Tabii ki bu meme büyütme etkisine sebep olan şeyin tam olarak ne olduğu da merak edilebilmektedir. Erkekler, bu konuda da bilgilenmeyi istemektedirler. Ameliyat sonrasında yeniden böyle bir sorun ile karşılaşıp karşılaşmayacaklarını sorgulamaktadırlar. Veya böyle bir sorunu henüz yaşamamış olan erkekler, soruna sebep olabilecek olası unsurlara daha çok dikkat edeceklerdir.

Jinekomasti sorunu ile karşılaşmakta olan hastaların sayılarındaki bu ciddi artış ile birlikte uzmanlar da nedenlerini araştırmaya koyulmuşlardır. Araştırmalar, genetik faktörlerin yanı sıra, hormonlu takviyelerin ve besinlerin vücuda alınmasını birinci neden olarak göstermektedirler. Özellikle de profesyonel sporcularda görünmekte olan jinekomasti, vücuda performans yükseltmesi amacıyla takviye olarak alınmakta olan steroidlerin ve androjenlerin yan etkisi şeklinde görünmektedir.

Meme dokusu, hem kadınların hem de erkeklerin boyut noktasında sorun yaşadıkları bir bölgedir. Tabii ki sorunlar her iki tarafta da farklı şekilde vücut bulmaktadır. Kadınlar için implant ile meme büyütme, primer burun estetiği söz konusu talep olurken erkekler de meme küçültme ameliyatları olmaktadır. Sizde de böyle bir sorunun olduğunu düşünüyorsanız, uzman hekimlerden randevu alabilirsiniz. Kısa süreli birkaç test ile birlikte sonuçları alacaksınız.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Elektronik Sigaradan Çıkan Duman Mı Buhar Mı?

Elektronik Sigaradan Çıkan Duman Mı Buhar Mı?

Baby Botoks Nasıl Yapılır?

Baby Botoks Nasıl Yapılır?

Bursa Spa Nerede Var?

Bursa Spa Nerede Var?

Kellik Tedavisine Etkili Çözüm Oscar Hair’de: Protez Saç

Kellik Tedavisine Etkili Çözüm Oscar Hair’de: Protez Saç

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir